7.4K čtenářů
30 m
Kuchař Berda
Vepřové i hovězí steaky solíme vždy téměř před koncem přípravy, nikdy ne na začátku.
Maso by ztratilo mnoho vody, bylo by vyschlé a ne šťavnaté.
Všechny suroviny nakrájíme na menší kostičky. Na másle osmahneme cibuli a přidáme zeleninu, hlívu a poprášíme
Všechny suroviny nakrájíme na menší kostičky. Na másle osmahneme cibuli a přidáme zeleninu, hlívu a poprášíme
Na oleji orestujeme cibulku, přidáme rajčátka, klobásku a hlívu na nudličky. Restujeme, poté podlijeme
Uvařené hlívy nakrájíme nakrájíme na nudličky, z droždí, cukru a mléka připravíme kvásek, do mouky přidáme
Oloupané brambory omyjeme, nakrájíme na kostky a osmahneme je v kastrolku na másle. Po chvilce přidáme
Pohanku propláchneme, zalijeme vývarem, aby bylo vše potopené, přidáme nasekaný česnek a uvaříme podle
Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a orestujeme na dvou lžících másla. Po chvíli polovinu odebereme do
Hlívu očistíme a nakrájíme na proužky, šalotku oloupeme a nakrájíme na nudličky. Rajčata překrojíme,
Maso nakrájíme na malé kousky a posypeme solí, kari kořením a zakápneme olejem. Poté necháme chvíli marinovat
kostičky nakrájené brambory a na plátky nakrájenou hlívu ústřičnou Polévku dochuťte dle potřeby solí a pepřem.