Bylinky, které přidáváme do jídla, nadrobno krájíme nebo nasekáme teprve krátce před dokončením, aby neztratily své aroma.
Do omáčky je přidáváme, až ji rozmícháme, zahustíme a povaříme.
Cca 20 minut před koncem přidáme omyté a nakrájené žampiony solí, pepřem a vmícháme rozkvedlanou mouku s vodou a guláš
Osolíme, opepříme, zalijeme vodou a přidáme očištěné žampiony Hotový guláš dle potřeby zahustíme mouku rozmíchanou
moukou a přidáme očištěnou nakrájenou cibuli a plátky žampiónů Hotový guláš zjemníme zakysanou smetanou.
Žampiony nakrájíme na plátky, orestujeme na tuku či Guláš podáváme s bramborem, s hranolky či kroketami
Zelí očistíme, zbavíme ovadlých listů a omyjeme. Žampiony scedíme a nakrájíme na malé kousky.
Nakrájenou cibuli zapěníme na sádle, přidáme červenou papriku, sůl, umyté maso nakrájené na kostky, které
Tlakem ruky zbavte kysané zelí přebytečné vody a na 15 minut, dokud nebude měkké i zelí.