14.5K čtenářů
2 h 40 m
Redakce Recepty.eu
Vepřové i hovězí steaky solíme vždy téměř před koncem přípravy, nikdy ne na začátku.
Maso by ztratilo mnoho vody, bylo by vyschlé a ne šťavnaté.
Fazole namočíme 24 hodin předem do studené vody, abychom je druhý den mohli uvařit. Na oleji či tuku
nakrájenou cibuli, nadrobno posekaný česnek, pokrájené houby
Potom přidáme umyté nakrájené houby, sůl, červenou Když chceme použít sušené houby, namočíme je asi na
Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a na rozpáleném oleji ji orestujeme dozlatova. Pak ji zalijeme vodou
Na sádle orestujeme nakrájenou cibuli a polovinu česneku. Přidáme papriku, nakrájené maso, a koření.
Hotový guláš podáváme ve vydlabaném opečeném bochníku