Prémiový obsah
★★★
12.1K čtenářů
2 h 30 m
Kuchař Berda
Myslíte si, že skvrny od borůvek nejdou vyčistit? Tak to se pletete, když použijete kyselé mléko, a pak oděv vyperete v teplé vodě.
Fleky budou pryč.
vyjmeme a vývar přecedíme. použijeme jej pro přípravu omáčky Omáčka: v hrnci rozehřejeme 3 lžíce másla, přidáme
Z másla a mouky vytvoříme světlou jíšku, na kterou přidáme cukr a necháme lehce zkaramelizovat, poté
Omáčku ochutíme solí, cukrem a citronovou šťávou. Zatímco se omáčka vaří připravíme si zastřené vejce
Koprovou omáčku podáváme s vařeným bramborem a nakrájeným hovězím masem.
podle chuti vložíme do mixéru a umixujeme na hladkou omáčku Nevařená koprová omáčka je vhodná jako příloha k masu
, hotovou omáčku zalijeme za stálého míchání smetanou Omáčka by měla mít krémovou konzistenci.
Tresku vrátíme do pánve s omáčkou a mírným varem asi povaříme.Hotovou tresku rozdělíme na talíře, přidáme trochu omáčky
V hrnci na oleji necháme rozpustit máslo, zaprášíme moukou a za stáleho míchání uděláme světlou jíšku
Provaříme 20 minut, aby vznikla hladká omáčka. Nakonec zamícháme do omáčky dva žloutky.