Prémiový obsah
★★★
15.5K čtenářů
3 h
Kuchař Berda
Pokud slupky na česneku drží víc, než se nám hodí, položíme stroužek česneku na prkénko a plochou stranou nože zmáčkneme.
Slupky pak půjdou lépe odstranit.
Den předem prošpikujeme maso a připravíme základ na omáčku Poté přidáme šípkový džem, zahustíme jíškou a zjemníme
předem maso protkneme špekem a připravíme základ na omáčku Poté rozmixujeme, přidáme šípkový džem, zahustíme jíškou
Daňčí maso omyjeme ve vlažné vodě a osušíme. Polovinu špeku nakrájíme na delší půlcentimetrové proužky
Jakmile zkaramelizuje přidáme šípkovou marmeládu. Podáváme k hovězím steakům.
Přidejte protlak, povidla a šípkovou marmeládu. Omáčku propasírujte.
Šípková omáčka: Změklé maso vyjmeme, šťávu vydusíme hladkou moukou, zalijeme červeným vínem a přidáme šípkovou
Jakmile je maso měkké vyndáme ho a dokončíme omáčku Vyjmeme koření, přidáme šípkový džem, rozmixujeme dohladka
Zalijeme smetanou, přidáme šípkovou marmeládu a prošleháme Je-li omáčka příliš řídká, zahustíme ji lžící hotové
Pak přidáme cukr, rajský protlak, divoké koření a šípkový upečeme na pánvi, pak podusíme zvlášť, vložíme do omáčky