2.1K čtenářů
2 h 30 m
janapozarova
Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Hovězí maso si naklepeme a položíme vedle sebe, aby osolíme a opepříme, potřeme hořčicí a poklademe plátky slaniny
Na trošce oleje si orestujeme na drobno pokrájenou slaninu Před dovaření přidáme pokrájené okurky na drobné kostičky
Poklademe plátky anglické slaniny a nakonec navrstvíme
vývarem, přidáme hořčici, na kostičky nakrájenou okurku , nakrájená vejce a opečené kostky slaniny.
plátek potřeme hořčicí, do jeho středu položíme plátek slaniny
V kastrolu opečeme nakrájenou slaninu, zeleninu a cibuli
Mladé hovězí játra zbavíme blán, nakrájíme je na čtyři Na řízky nalijeme osmaženou uzenou slaninu pokrájenou
Na rozpálenou nakrájenou slaninu přidáme nakrájenou Podáváme s rýží, nebo bramborami a se salátem, nebo okurkou
Polovinu slaniny nakrájíme, trochu osmažíme, přidáme Zbytkem slaniny prošpikujeme hovězí maso, dáme na zapěněnou
Ve výpeku necháme restovat cibuli a přidáme slaninu Poté maso vyjmeme, do omáčky přidáme sterilované okurky
už se těším