Prémiový obsah
★★★
11.8K čtenářů
1 h 50 m
Kuchař Berda
Skvrny od smůly nejlépe odstraníme odlakovačem na nehty a nebo je potíráme hadříkem namočeným v benzínu.
Větší kostky vepřového masa promícháme s prolisovaným česnekem, solí, kmínem a nahrubo nakrájenými dvěma
Rozehřejeme olej a roštěnky zprudka po obou stranách Moravské roštěnky podáváme s hranolky a zeleninovým
Maso nakrájené na kostky osolíme a prudce osmahneme na oleji zároveň s cibulkou. Když je už cibule růžová
Nádivka: Špek orestujeme s cibulí a vmícháme do nakrájeného a navlhčeného rohlíku. Přidáme žloutky, sekanou
Vše spaříme a necháme vychladnout. Okurky zavařujeme spolu s 5 zrnky pepře, 3 kuličkami nového koření
Střeva si buďto dobře vypereme nebo si koupíme na jatkách (u řezníka) a nařežeme je cca na 30 cm a zašpejlujeme
Maso nakrájíme na stejnoměrné kusy, osolíme, okořeníme kmínem a potřeme prolisovaným česnekem. Do pekáče
Vepřové maso uvaříme v osolené vodě s pepřem do měkka. Poté koření vyjmeme a maso a vnitřnosti i s kůžemi
Roštěnku zbavíme tuku, po okrajích nařízneme, naklepeme Alobal potřeme olejem, rozprostřeme na něj roštěnku
Roštěnky očistíme, naklepeme, po okrajích lehce nařízneme Do vymazané zapékací mísy narovnáme osmažené roštěnky
Maso nakrájíme na řízky a osolíme. Na vál dáme strouhanku a řízky v ní důkladně z obou stran naklepeme