Prémiový obsah ★★★★ 10.9K čtenářů Přidat komentář

Beskydský jehněčí guláš

1 h

Avatar of Redakce Recepty.eu

Redakce Recepty.eu

@redakce

Beskydský jehněčí guláš

  1. Maso obalíme, zbavíme tuku a nakrájíme na kostečky. Na oleji zpěníme na kostečky nakrájenou slaninu a nadrobno pokrájené cibule.
  2. Přidáme připravené maso, lehce ho opečeme, pak osolíme, opepříme, podle potřeby podlijeme a zvolna dusíme dopoloměkka.
  3. Šťávu vydusíme na tuk, pak maso poprášíme hladkou moukou, znovu opečeme , posypeme sladkou mletou paprikou a promícháme. Přidáme rajský protlak, nakrájenou feferonku (podle chuti ji můžeme vynechat).
  4. Zalijeme vývarem nebo vodou, promícháme a zvolna dusíme, až je maso měkké.
  5. Nakonec do guláše vmícháme nudličky barevné papriky, kolečka naťové cibulky a krátce podusíme.
  6. Podáváme s chlebem, rýží nebo brambory.
  • 600 g maso (jehněčí nebo skopové)
  • 2 lžíce olej
  • 50 g slanina
  • 2 cibule
  • sůl
  • pepř
  • 1 lžíce mouka (hladká)
  • 1 lžíce paprika (sladká)
  • 100 g protlak (rajský)
  • 1 feferonka
  • 300 ml vývar
  • 2 paprika (barevná)
  • 2 cibulky (naťové)

Rýže jako čerstvá

Pokud máme již déle uvařenou rýži, například z minulého dne, a chceme ji ohřát k obědu, můžeme ji vložit do čistého neporušeného mikroténového sáčku a na několik minut ponořit do horké nebo vařící vody.

Beskydský králík
87.7K
Kuchař Berda
★★★

Beskydský králík

Králíka rozdělíme na porce, omyjeme, osušíme, potřeme prolisovaným česnekem a necháme přes noc odležet

Pikantní jehněčí guláš
37.2K
Redakce Recepty.eu
★★★★

Pikantní jehněčí guláš

Guláš upravíme na nahřáté talíře, posypeme nasekanou

Beskydské hovězí závitky
1.2K
tetalenka

Beskydské hovězí závitky

Maso opatrně naklepeme, aby se nepotrhalo, a plátky z obou stran osolíme a opepříme. Na každý plátek

Jehněčí guláš z pomalého hrnce
14.8K
Kuchař Berda
★★★

Jehněčí guláš z pomalého hrnce

Z jehněčího masa odstraníme tuk, maso omyjeme a nakrájíme Na stupni jedna necháme guláš vařit nejméně 10 hodin

Jehněčí guláš podle mého dědy
221
redakceTerka

Jehněčí guláš podle mého dědy

Guláš podáváme s knedlíkem nebo čerstvým chlebem.

Jehněčí guláš
1.7K
1
Toprecepty
★★★★

Jehněčí guláš

Guláš podáváme buď nezahuštěný, nebo zahuštěný chlebem

Jehněčí guláš
129
Toprecepty
★★★

Jehněčí guláš

Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu. Vložíme nasekané mäso aj s kosťami, krátko orestujeme, zasypeme

Jehněčí guláš
178
Vareni.cz
★★★

Jehněčí guláš

kostičky stejně, jako bychom připravovali hovězí guláš Hotový jehněčí guláš podáváme s čerstvým chlebem.

Beskydská amoleta
355
1
Toprecepty
★★★

Beskydská amoleta

Na pánvičce na tuku mírně osmahneme nakrájenou cibuli. Přidáme klobásu nakrájenou na kolečka, malou

Beskydský králík
572
1
Toprecepty
★★★★

Beskydský králík

Králíka rozdělíme na porce, omyjeme, osušíme, potřeme prolisovaným česnekem a necháme přes noc odležet

Beskydské rizoto
328
1
Recepty.cz
★★★★

Beskydské rizoto

Na hluboké pánvi osmahneme cibulku se slaninou.Přidáme kukuřici, papriku a vše řádně okořenímePoté přisypeme

Beskydský králík
535
1
Recepty.cz
★★★★

Beskydský králík

Králíka rozporcujte, osolte, opepřete a spolu s česnekem a olejem naložte nejlépe přes noc.Uzený bok