10.9K čtenářů
Hodně z nás dýně pěstuje na zahradě, ale i ty, které tu možnost nemají, si je můžou za pár korun koupit v každém obchodě. Do dekorací se používají malé ozdobné varianty, na vyřezávání klasické velké dýně, na vaření hokkaidó, máslové nebo špagetové. A nemusíte z nich připravovat jen polévku, dají se zapékat, přidávat do dalátů, plnit...
2 h
Kuchař Berda
Sýr při smažení nevytéká, když ho obalíme 2x nebo 3x v trojobalu, dáme na hodinu do mrazáku a pak zprudka smažíme.
Přimícháme pórek, dýni a tuřín, přikryjeme pokličkou
Zalijeme zeleninovým základem, krátce povaříme a vložíme jehněčí
Přidáme česnek, sladké brambory, dýni nebo tykev a
Do dušené dýně vmícháme utřený česnek. Dušenou dýni podáváme jako přílohu k houskovým knedlíkům
Dýni očistíme, oloupeme a nakrájíme na kostečky. Až je dýně uvařená, důkladně ji rozmixujeme a tím nám
Dýni nakrájíme na malé dílky, cibuli nadrobno nasekáme Do trouby vložíme dýni a cibuli.
Dýni nakrájíte na 1 až 2 centimetry velké kostičky, V nálevu dýni necháte přes noc.
VÁŠNĚ KOLEM DÝNĚ Do Severni Ameriky, kde se stala „ Tolik tip pro experimentátory, které dýně začínají
Očištěnou dýně nakrájíme na velké kostičky a necháme a dusíme až dýně změkne a zesklovatí.