Prémiový obsah
★★★
12.8K čtenářů
1 h 50 m
Kuchař Berda
Myslíte si, že skvrny od borůvek nejdou vyčistit? Tak to se pletete, když použijete kyselé mléko, a pak oděv vyperete v teplé vodě.
Fleky budou pryč.
Česnek prolisujeme, smícháme se solí a vetřeme do masa, dáme do vyššího pekáče, polijeme troškou oleje
Jehněčí kýtu omyjeme, osušíme, odblaníme. Ostrým nožem uděláme do kýty zářezy a protkneme ji
Maso prošpikujeme oloupanými a překrojenými stroužky česneku. Smícháme v misce olej, sójovou omáčku,
Troubu předehřejeme na 175 °C, maso osolíme a opepříme, cibuli a česnek oloupeme a najemno nakrájíme.
Maso osolíme, opepříme a osmažíme na másle. Podlijeme je trochou vody a pečeme zakryté v mírně vyhřáté
olej a ze všech stran kýtu opečeme. nakrájenou cibuli, přidáme k ní nakrájená a oloupaná rajčata
Maso očistíme, osolíme a opepříme. Poklademe část rozmarýnu a část rozdrtíme s česnekem, olejem a hořčicí
Kýtu si očistíme, osolíme a opepříme, potřeme olejem
Kýtu dáme péct na 1/2 hodiny při 160°C, během pečení
Upečenou kýtu nakrájíme na plátky a podáváme přelité Jehněčí by nemělo vystydnout a mělo by se podávat vždy