28.1K čtenářů Přidat komentář

Jehněčí maso na víně

2 h 30 m

Avatar of Redakce Recepty.eu

Redakce Recepty.eu

@redakce

Jehněčí maso na víně

  1. Cibuli nakrájíme nadrobno a spolu se zeleninou ji osmahneme na rozehřátém oleji a másle.
  2. Pak přidáme na kostky nakrájené maso, opečeme, zalijeme vodou, osolíme, přidáme koření a ocet, přikryjeme a zvolna dusíme doměkka.
  3. Hotové maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vodou a dobře provaříme.
  4. Pak šťávu přecedíme, zalijeme vínem a necháme přejít varem. Podáváme s různě upravenými bramborami a na talíři přeléváme omáčkou.
  • 600 g jehněčí maso
  • sůl
  • 6 lžíce olej
  • 2 lžíce máslo
  • 300 g kořenová zelenina
  • 1 cibule
  • 5 kuličky pepř
  • 5 kuličky nové koření
  • bobkový list
  • lžička ocet
  • 200 ml červené víno
  • mouka

Skvrna od piva

Když se polijeme pivem a skvrnu ihned po polití vyčistíme savým hadříkem, neměly by zůstat žádné skvrny.

Pokud ano, vyčistíme je nejlépe teplou vodou.

Jehněčí kotletky na víně
333
redakceTerka

Jehněčí kotletky na víně

Maso zalijeme vínem spolu s vodou. Maso prohřejeme v omáčce a podáváme třeba s opečenými

Jehněčí plec na víně
2.6K
Redakce Recepty.eu
★★★

Jehněčí plec na víně

Nakrájené maso na kostičky, osolíme, opepříme a poprášíme maso nezměkne.

Jehněčí ragú na víně
26.9K
Kuchař Berda
★★★

Jehněčí ragú na víně

vínem. Maso prohřejeme v omáčce, ale nevaříme.

Jehněčí pečeně na červeném víně
81
Redakce Recepty.eu
★★★

Jehněčí pečeně na červeném víně

Do pekáčku dáme omyté nasolené maso, zasypeme zeleninou Maso necháme takto minimálně jeden den marinovat.

Pečené jehněčí kolínko na víně s rozmarýnem
326
nikolka
★★★

Pečené jehněčí kolínko na víně s rozmarýnem

Maso omyjeme, osušíme a poté dáme do pekáčku. Pečeme asi hodinu a půl, než je maso měkké.

Pečené jehněčí koleno na červeném víně
12.8K
Redakce Recepty.eu
★★★

Pečené jehněčí koleno na červeném víně

Do pekáče na cibuli vložíme maso, potřeme česnekem Slaninu nakrájíme na kostičky a nasypeme na maso.

Jehněčí maso v alobalu
16.7K
Kuchař Berda

Jehněčí maso v alobalu

Maso z vykostěné jehněčí kýty zbavené loje nakrájíme velké, aby se do nich dalo zabalit několik kousků masa

Jehněčí maso s cibulí
27.4K
Kuchař Berda
★★★

Jehněčí maso s cibulí

Maso očistíme a nakrájíme na kousky. V hrnci rozehřejeme olej a maso na něm zprudka orestujeme

Smažené jehněčí maso
16.3K
Kuchař Berda
★★★

Smažené jehněčí maso

Opláchnutou jehněčí plec nakrájíme na řízky, dobře

Dušené jehněčí maso
32.9K
Kuchař Berda

Dušené jehněčí maso

Olivový olej rozpálíme v hrnci, maso důkladně opečeme Zalijeme zeleninovým základem, krátce povaříme a vložíme jehněčí

Jehněčí maso na houbách
30.5K
3
Redakce Recepty.eu
★★★

Jehněčí maso na houbách

Maso rozsekáme na kousky, opláchneme a osmažíme na Když je maso téměř měkké, vmícháme houby nakrájené

Jehněčí maso s hráškem
7.2K
Kuchař Berda

Jehněčí maso s hráškem

Jehněčí maso nasekáme na kousky, orestujeme dorůžova Při dušení maso občas zamícháme a podléváme trochou