12.3K čtenářů Přidat komentář

Jehněčí musaka

1 h 40 m

Avatar of Kuchař Berda

Kuchař Berda

@petr-berda

Jehněčí musaka

  1. Jehněčí maso umeleme.
  2. Troubu rozehřejeme na 160 °C.
  3. Na pánvi osmažíme doměkka jemně nakrájenou cibuli, přidáme pomleté maso a opečeme dozlatova.
  4. Masovou směs poprášíme oregánem a skořicí, přidáme rajčata, 400 ml vody a bujónovou kostku.
  5. Vše osolíme, okořeníme, promícháme a přivedeme k varu.
  6. Potom přidáme nakrájený lilek a bramboru.
  7. Zmírníme plamen a zakryté dusíme asi dvacet minut.
  8. Smetanu či jogurt smícháme s vejci a částí sýra.
  9. Masovou směsí naplníme zapékací mísu, přelijeme ochucenou smetanou a posypeme zbytkem sýra.
  10. Dáme do předehřáté trouby a pečeme až povrch zpevní a zezlátne.
  • 500 g jehněčí maso
  • 1 cibule (velká)
  • 1 lžíce olivový olej
  • 2 lžíce oregáno (sušené)
  • 1 lžička skořice
  • 800 g konzervovaných rajčata (loupaná)
  • 1 kostka bujón (zeleninový)
  • 1 ks lilek
  • 1 ks brambory
  • 500 g smetana (zakysaná) (nebo jogurt)
  • 2 vejce
  • 100 g sýr (tvrdý)
  • sůl
  • pepř (mletý)

Uchovávání vajec

Vejce uchováváme vždy špičkou dolů, aby žloutek ležel na bílku a ne ve vzduchové bublině.

Musaka
43.6K
Kuchař Berda
★★★

Musaka

Omyté a osušené lilky nakrájíme podélně na tenké plátky, osolíme je a necháme chvíli „vypotit“. Oloupanou

Řecká musaka
321
Redakce Recepty.eu

Řecká musaka

Lilky si nakrájíme na plátky, osolíme a necháme vypotit, poté osmažíme na oleji a necháme okapat na ubrouscích

Musaka s bramborem
1.3K
Redakce Recepty.eu

Musaka s bramborem

Lilky si nakrájíme na plátky, osolíme a necháme vypotit, poté osmažíme na oleji a necháme okapat na ubrouscích

Musaka z lilků
2.3K
Redakce Recepty.eu

Musaka z lilků

Lilek nakrájíme na kolečka a osolíme. Na pánvi opečeme mleté maso a přidáme cibuli,česnek a česnek. Poprášíme

Musaka z tykve
612
Redakce Recepty.eu

Musaka z tykve

Dužinu z tykve si nakrájíme na tenké nudličky. Cibuli najemno nasekáme. Na pánvi rozpálíme olivový olej

Podzimní musaka
374
jardagurman
★★★

Podzimní musaka

Brambory a dýni omyjeme, oloupeme a nakrájíme na plátky silné asi tři milimetry. Cibuli oloupeme a nakrájíme

Řecká musaka
15.1K
Kuchař Berda

Řecká musaka

Lilky omyjeme a nakrájíme je podélně na plátky, osolíme je a necháme je chvíli pustit vodu. Mezitím si

Musaka s mrkví
15.4K
1
Kuchař Berda
★★★

Musaka s mrkví

Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a orestujeme na rozpáleném tuku. Přidáme mleté maso, osolíme, promícháme

Musaka s bešamelovou omáčkou
348
kuchtikverca

Musaka s bešamelovou omáčkou

Na rozpálené pánvi s olejem osmahneme nakrájenou cibuli. Přidáme maso a opečeme. poté vmícháme rajčata

Řecká musaka s cuketou a lilkem
1.6K
kuchtikverca

Řecká musaka s cuketou a lilkem

V širším hrnci osmahněte cibuli na troše olivového oleje doměkka. Pak přihoďte česnek a po minutě i mleté

Musaka z vepřového a sójového masa
399
Redakce Recepty.eu
★★★

Musaka z vepřového a sójového masa

V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a vložíme do ní sójové maso na cca půl hodiny. Poté je scedíme

Musaka s květákem a mletým masem
1K
Redakce Recepty.eu

Musaka s květákem a mletým masem

Cibulku oloupeme a nadrobno nasekáme. Na pánvi rozpálíme olej a cibulku na něm zpěníme, přidáme mleté