Prémiový obsah
★★★
8.3K čtenářů
1 h 40 m
Kuchař Berda
Pokud připravujeme větší množství chlebíčků, ať už den dopředu na oslavu, případně nám po nějaké takové chlebíčky zůstanou, uchovejme je v lednici přikryté mírně navlhčenou utěrkou (důkladně vyždímanou).
Chlebíčky tak neokorají a budou téměř jako čerstvé.
Šafrán namočíme v půl deci teplé vody. Vlijeme šafrán i s vodou, část vývaru a zamícháme.
Očistíme mrkev a cibuli. Cibuli osmahneme na másle. Přidáme kousky očištěné a oloupané mrkve. Poté přidáme
Vývar zahřejeme, rozdrobíme šafrán a ve vývaru ho rozmícháme
rozmixujeme, dochutíme, přidáme smetanu a špetku šafránu
Zaprášíme moukou a zalijeme mlékem v němž jsme namáčeli šafrán
pepřem, zalijeme pomerančovou šťávou smíchanou se šafránem
Maso omyjeme a osušíme. Na pracovní ploše maso nařízneme na co největší plát, osolíme, opepříme a připravíme
Cizrnu si den dopředu namočíme do vody, dáme do mixovací nádoby cibuli, česnek, chilli a nasekáme. Přidáme
Kotlety nařízneme, z oleje, šťávy, kůry a medu uděláme marinádu, kterou maso potřeme a spolu s tymiánem