Prémiový obsah ★★★ 14.6K čtenářů Přidat komentář

Jehněčí po Albánsku

2 h 10 m

Avatar of Kuchař Berda

Kuchař Berda

@petr-berda

Jehněčí po Albánsku

  1. Jehněčí maso osolíme a upečeme v troubě doměkka.
  2. Pečené maso rozdělíme na jednotlivé porce a vrátíme do výpeku.
  3. V kyselé smetaně rozšleháme vejce, přidáme česnek utřený se solí a nasekanou petrželovou nať.
  4. Promícháme, vlijeme na připravené porce masa a zapečeme.
  5. Podáváme s bramborem.
  • 800 g jehněčí maso
  • 0,5 l smetana (zakysaná)
  • 4 vejce
  • 2 lžíce olej
  • česnek
  • petrželová nať
  • sůl

Na tvrdou hořčici

Tvrdou hořčici zakápneme šťávou z citrónu nebo pomeranče, trochou oleje a rozmícháme.

Získáme opět správnou konzistenci a navíc zajímavou chuť.

Jehněčí se šalotkami
188
redakceTerka

Jehněčí se šalotkami

Z jehněčího masa odřízneme tučné části a kůži nařízneme

Jehněčí roláda
642
redakceTerka
★★★

Jehněčí roláda

Maso omyjeme a osušíme. Na pracovní ploše maso nařízneme na co největší plát, osolíme, opepříme a připravíme

Jehněčí kotletky
2.9K
janapozarova

Jehněčí kotletky

Kotlety nařízneme, z oleje, šťávy, kůry a medu uděláme marinádu, kterou maso potřeme a spolu s tymiánem

Jehněčí na cuketách
1.3K
janapozarova

Jehněčí na cuketách

Maso nakrojíme, osolíme, opepříme a osmahneme na pánvi, poté dáme do pekáče. Na oleji osmahneme česnek

Ostré jehněčí
943
Redakce Recepty.eu

Ostré jehněčí

Jehněčí maso nakrájíme na kousky a v míse smícháme

Jehněčí s cizrnou
896
Redakce Recepty.eu
★★★

Jehněčí s cizrnou

Cizrnu si den dopředu namočíme do vody, dáme do mixovací nádoby cibuli, česnek, chilli a nasekáme. Přidáme

Jehněčí pilaf
12.9K
Kuchař Berda

Jehněčí pilaf

Nejprve propláchneme bulgur a necháme okapat. Maso osušíme, nakrájíme na centimetrové kostky, cibuli

Jehněčí musaka
12.3K
Kuchař Berda

Jehněčí musaka

Jehněčí maso umeleme.

Jehněčí po indicku
17.4K
Kuchař Berda
★★★

Jehněčí po indicku

Cibuli nakrájíme, a orestujeme za rozpáleném tuku. Pak přidám všechno koření, sůl a maso nakrájené na

Zadělávané jehněčí
11.7K
1
Kuchař Berda
★★★

Zadělávané jehněčí

Maso opláchneme ve studené vodě a nakrájíme na úhledné kousky. V hrnci rozehřejeme kousek másla, vložíme

Jehněčí špízy
14.4K
Kuchař Berda

Jehněčí špízy

Mleté jehněčí maso dáme do mísy a smícháme s nakrájenou

Jehněčí na šafránu
8.3K
Kuchař Berda
★★★

Jehněčí na šafránu

Budeme potřebovat několik vláken šafránu, která namočíme do 100 ml vody. Maso nakrájíme na kostičky,