Prémiový obsah
★★★
17.4K čtenářů
1 h 10 m
Kuchař Berda
Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Šalotku nakrájíme nadrobno, smícháme s kostičkami citronu, s medem, šťávou, olejem a kari. Lilek nakrájíme
V hrnci osmažíme na oleji cibulku, přidáme kari, rýži, kmín, necháme provonět a pak 5 minut vaříme. Dolijeme
V hrnci osmažíme na oleji cibulku, přidáme kari, rýži, kmín, necháme provonět a pak 5 minut vaříme. Dolijeme
Kuře si naporcujeme na kousky a slabě osolíme. Cibuli a česnek nakrájíme a orestujeme na másle a přidáme
Kuře naporcujeme, osolíme, opepříme, posypeme kari kořením a každou porci zakápneme citronovou šťávou
V míse si smícháme smetanu s kari, indickým kořením, špetkou soli a pepře. Poté zalijeme stehýnka ochucenou
Kuře naporcujeme, porce osolíme a ze všech stran je na rozpuštěném másle opečeme dozlatova. Vyjmeme a
V míse rozmělníme kvasnice s cukrem, přilejeme teplou vodu. Mouku prosejeme do mísy, přidáme sůl, olivový
Na pánvi rozehřejeme olej a opražíme na něm koření. Přidáme nadrobno nakrájenou cibulku a česnek. Brambory
Nejprve propláchneme bulgur a necháme okapat. Maso osušíme, nakrájíme na centimetrové kostky, cibuli
Kotlety nařízneme, z oleje, šťávy, kůry a medu uděláme marinádu, kterou maso potřeme a spolu s tymiánem
Maso nakrojíme, osolíme, opepříme a osmahneme na pánvi, poté dáme do pekáče. Na oleji osmahneme česnek