37.7K čtenářů Přidat komentář

Pečená jehněčí kýta II.

1 h 30 m

Avatar of Redakce Recepty.eu

Redakce Recepty.eu

@redakce

Pečená jehněčí kýta II.

  1. Slaninu nakrájíme na špalíčky a bůček nadrobno. Cibuli očistíme a spolu s okurkami nakrájíme nadrobno.
  2. Očištěnou kýtu protkneme slaninou. Do pekáče dáme nakrájený bůček, cibuli, okurky, vložíme maso, osolíme a pečeme podlité vodou.
  3. Při pečení často podléváme a poléváme vypečenou šťávou.
  4. Když je kýta měkká, vyjmeme ji ze šťávy, šťávu zalijeme kysanou smetanou a necháme přejít varem.
  5. Maso naporcujeme a vložíme do omáčky.
  • 0,5 kg jehněčí kýta
  • slanina
  • sůl
  • cibule
  • smetana (zakysaná)
  • uzený bůček
  • okurky (sterilované)

Skvrny od tuku

Skvrny od mastného vyčistíme tak, že skvrny pokapeme jarem a necháme působit.

Potom látku vypereme normálním způsobem, jak jsme zvyklí.

Pečená jehněčí kýta
72.8K
2
Redakce Recepty.eu
★★★

Pečená jehněčí kýta

Při pečení je přeléváme mastnou šťávou a podléváme feferonku, česnek a petrželku, zalijeme šťávou z pečeného

Velikonoční pečená jehněčí kýta
6.2K
Redakce Recepty.eu
★★★

Velikonoční pečená jehněčí kýta

Upečenou kýtu nakrájíme na plátky a podáváme přelité Jehněčí by nemělo vystydnout a mělo by se podávat vždy

Jehněčí kýta s rajčaty
12.8K
Kuchař Berda
★★★

Jehněčí kýta s rajčaty

Jehněčí kýtu omyjeme, osušíme a po celém obvodu do Béhem pečení maso potíráme výpekem, případné podléváme

Jehněčí kýta se zeleninou
5.6K
Kuchař Berda

Jehněčí kýta se zeleninou

Během pečení občas podléváme vývarem.

Jehněčí kýta na ovoci
8.7K
1
Kuchař Berda
★★★

Jehněčí kýta na ovoci

Jehněčí kýtu vykostíme, nakrájíme ji na kostky, které

Slavnostní jehněčí kýta
23.9K
Redakce Recepty.eu
★★★★

Slavnostní jehněčí kýta

Jehněčí kýtu omyjeme, osušíme, odblaníme. Asi po hodině a půl pečení kýtu odklopíme, potřeme

Jehněčí kýta se zeleninou
19K
Kuchař Berda
★★★

Jehněčí kýta se zeleninou

Maso prošpikujeme oloupanými a překrojenými stroužky česneku. Smícháme v misce olej, sójovou omáčku,

Italská jehněčí kýta
3.8K
janapozarova
★★★

Italská jehněčí kýta

Česnek prolisujeme, smícháme se solí a vetřeme do masa, dáme do vyššího pekáče, polijeme troškou oleje

Jehněčí kýta s česnekem a bylinkami
53K
1
Kuchař Berda
★★★

Jehněčí kýta s česnekem a bylinkami

Jehněčí maso osušíme papírovou utěrkou a do takto přichystané Během pečení maso podléváme podle potřeby vodou a přeléváme

Jehněčí kýta s bylinkovým kuskusem
936
Redakce Recepty.eu
★★★

Jehněčí kýta s bylinkovým kuskusem

Maso si osolíme, opepříme, potřeme česnekem a olejem. Dáme do pekáče, podlijeme vínem a vývarem, přidáme

Jehněčí kýta na rozmarýnu a česneku
60.9K
1
Redakce Recepty.eu
★★★★

Jehněčí kýta na rozmarýnu a česneku

Kýtu omyjeme a osušíme. Ostrým špičatým nožem odkrojíme na obou stranách kýty

Jehněčí kýta na rozmarýnu s česnekem
85
redakceTerka

Jehněčí kýta na rozmarýnu s česnekem

Maso očistíme, osolíme a opepříme. Poklademe část rozmarýnu a část rozdrtíme s česnekem, olejem a hořčicí