Prémiový obsah
★★★
22.7K čtenářů
50 m
Kuchař Berda
Aby nám při krájení cibule neslzely oči, namáčíme nůž při krájení do studené vody.
Potom do polévky zavaříme krupici, přilijeme mléko Polévku dále dochutíme jemně nasekanou petrželovou
Z tuku, mouky a krupice připravíme bledou zásmažku, Polévku můžeme připravit i bezu mléka.
nakrájenou zeleninu, máslovou jíšku a na másle opraženou krupici
Do základu přidáme rozšlehané vejce s krupicí a dovaříme
Polévku servírujeme teplou, s nastrouhaným čedarem
Příprava polévky: Na másle opečeme cibuli, květák pak Příprava polévky: Květák rozmixujeme v blenderu s cca
Květák nakrájíme na růžičky a opereme pod tekoucí vodou, necháme okapat. Brambory oloupeme, omyjeme a
Uděláme jíšku, zalijeme ji vodou, osolíme a když voda vře, přidáme růžičky květáku. Vaříme 15-20 minut