Skvrny od smůly nejlépe odstraníme odlakovačem na nehty a nebo je potíráme hadříkem namočeným v benzínu.
Vše smícháme, maso naložíme na několik hodin a během pečení nebo grilování potíráme. Vhodné na drůbež
Mexickou marinádu prohříváme za stálého míchání až Mexická marináda dodává chuť kuřecímu a rybímu masu
Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme nadrobno, očištěnou mrkev nakrájíme na krátké nudličky, chilli papričky
Cibuli nakrájíme na kousky a obě papriky omyjeme, zbavíme semeníků a také nakrájíme na tenké nudličky
Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. Kotky vložíme do keramické nádoby pomalého hrnce.
Cibuli pokrájíme na drobné kostičky, maso pokrájíme na kostky a na cibuli opečeme. Podlijeme vodou, osolíme
Roštěnky očistíme, naklepeme, po okrajích lehce nařízneme, osolíme, opepříme, potřeme prolisovaným česnekem
Spařené jáhly se zázvorem dáme vařit do 1,5 litru slané vařící vody. Vaříme, až se voda vyvaří. Mezitím
V kastrůlku na mírném ohni rozpustíme v másle kakao, čili a cukr, odstavíme, zalijeme mlékem, zamícháme
Maso pokrájíme na nudličky, okořeníme směsí koření, osolíme, opepříme a osmahneme na oleji. Smícháme
Cibuli nakrájíme, orestujeme na oleji, přidáme maso, kmín, rýži a povaříme. Poté přidáme česnek, rajčata
Na oleji zpěníme oloupanou nadrobno nakrájenou cibulku. Maso obalíme v koření a přidáme na pánev k cibulce