Prémiový obsah
★★★
31.4K čtenářů
15 m
Redakce Recepty.eu
Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Čínskou marinádu důkladně promícháme a máme hotovo. Do čínské marinády nakládáme kuřecí či krůtí maso nebo
Vejce propíchneme silnou jehlou na širším konci, vložíme opatrně do horké vody, přivedeme k varu a vaříme
Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, kapustu na nudličky a houby na plátky. Pak nakrájíme játra na proužky
Je-li marináda kvůli medu hustší, ředíme po lžičce Čínská medová marináda je vhodná na libovolné drůbeží
Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, přidáme 1 žloutek, lžíci Solamylu, osolíme, opepříme a promícháme.
Všechny ingredience smícháme dohromady. Důkladně promícháme, nejlépe rukama. Smažíme na rozpáleném oleji
Kuřecí maso omyjeme na nakrájíme na proužky. V míse osolíme, opeříme, přidáme sojovou omáčku a citronovou
Maso nakrájíme na nudličky a naložíme do marinády z Do marinády můžeme rovnou pokrájet i cibuli, porek
Namočené houby nakrájíme, dáme je do hrnce a zalijeme sklenkou vody. Vaříme, dokud se polovina tekutiny
Kuře uvaříme v osolené vodě, kůži stáhneme a maso usekáme. Vývar procedíme, přidáme okapaný hrášek a
Zelí rozebereme na listy, dobře je opereme a překrájíme na větší kousky. Hlívu očistíme a nakrájíme na