Prémiový obsah
★★★
12.6K čtenářů
2 h 10 m
Kuchař Berda
Vejce uchováváme vždy špičkou dolů, aby žloutek ležel na bílku a ne ve vzduchové bublině.
Salka vaříme asi 2 hodiny (pokud nekoupíme rovnou karamelizované, to se vařit nemusí), uvaříme si mandlový
Příprava hamburegeru: Mleté maso smícháme s tymiánem, pepřem, worcesterem, hořčicí a troškou soli. Z
Brambory si uvaříme ve slupce den předem, oloupeme a necháme, druhý den nastrouháme najemno, přidáme
Do hrnce s vodou dáme asi na hodinu vařit vepřovou kost. Uvařenou kost vyjmeme a měkké maso obereme do
Do mísy prosejeme mouku, vyklepneme vejce a přilijeme olej. Vypracujeme těsto a necháme odpočinout. Mezitím
V míse si rozmícháme jogurt a smetanu. Dle chuti základ pro lučinu osolíme. Do cedníku s plátýnkem hmotu
Švestky rozvaříme, rozmixujeme, přidáme cukr a krátce povaříme. Poté přidáme kakao, pudink, skořici a
Všechny suroviny smícháme dohromady a těsto dobře promícháme. Vafle připravujeme ve vaflovači. Z této
Předehřejeme troubu na 180 C, v míse smícháme vločky, ořechy, sůl a skořici. Přidáme olej, sirup, extrakt
V části vlažného mléka rozmícháme droždí, lžíci cukru a dvě lžíce mouky. Dobře promícháme a necháme vzejít