Prémiový obsah
★★★
5.3K čtenářů
25 m
Kuchař Berda
Skvrny od kávy vyčistíme tak, že látku namočíme do studeného mléka a potom vypereme.
Čerstvé skvrny nejlépe odstraníme octovou vodou a můžeme je také posypat solí a třít vlhkým hadříkem.
Vodu, cukr a víno smícháme, zahřejeme k bodu varu, ale nevaříme. Pak odstavíme z plotny, přidáme vodku
Svaříme jablečný džus s kořením a cukrem. koření vyndáme a šťávu smícháme s alkoholem. Dochutíme citronovou
V nádobě důkladně promícháme vodku, džus, malibu a perlivou vodu. Přidáme vanilkový lusk a promícháme
Do menší nádoby dáme rum, skořici, badyán, sirup a zázvor. Necháme chladit asi 30 minut. poté přecedíme
V hrnci svaříme mléko s cukry. Mícháme a vaříme asi 5 minut. Dosladíme dle chuti. Rum rozlijeme do skleniček
V horkém čaji rozpustíme med, přidáme nastrouhanou pomerančovou kůrů, kůru z poloviny citronu, a ostatní
Alkohol nalijeme do sklenic a poté zalijeme horkým džusem. Ozdobíme ovocem a skořicí a podáváme horké
V horkém čaji rozpustíme za stálého míchání cukr, přilijeme sherry, vodku, citronovou šťávu a trochu
Tekuté přísady si smícháme v hrnci a zahřejeme, poté naléváme do sklenic z varného skla. Ozdobíme si
Cukr nasypeme do 500 ml vody a prevaříme. Potom přilijeme bílé víno a odstavíme od zdroje tepla. Přilijeme