Mléko ani polévka nevyteče při vaření z hrnce, potřeme-li okraj tukem.
Kávu smícháme s karamelem, v kastrolku ji krátce povaříme ušleháme, po částech do ní přidáme větší čast směsi kávy
Kávu smícháme s karamelem, v kastrolku ji krátce povaříme ušleháme, po částech do ní přidáme větší čast směsi kávy
Vysokou sklenici naplníme kávou připravenou v konvici Pokud jsme osladili kávu již při přípravě a smetanu
Žloutek utřeme s moučkovým cukrem, zalijeme filtrovanou kávou Káva je dost sladká, proto obvykle nedoslazujeme.
Čerstvé skvrny nejlépe odstraníme octovou vodou a můžeme je také posypat solí a třít vlhkým hadříkem
Do vařící vody zavaříme kávu a odstavíme ji z plamene smetanu, promícháme, zalijeme vlažnou přecezenou kávou
Jemně mletou kávu smícháme s cukrem, vložíme do džezvy Kávu pak necháme ještě 2x vzkypět.