Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Kulatou formu na koláč nejprve vymažeme tukem a peté Poté ji vložíme do vyhřáté trouby a koláč při 175 °
Máslo necháme změknout, pak ho v míse vymícháme do pěny, přidáme polovinu cukru a postupně přidáváme
Listové těsto vyválíme na placku a dáme do vymazané formy. Těsto posypeme rozdrcenými piškoty, rozložíme
Z mouky, cukru, másla a špetky soli zpracujeme v misce drobenku. Pak přidáme žloutky a vypracujeme hladké
do mléka přidáme olej, sůl mouku, cukr a droždí. Vypracujeme hladké těsto, které necháme na teplém místě
Všechny ingredience na těsto smícháme dohromady. Těsto vlijeme na vymazaný a vysypaný plech. Těsto dále
Smícháme máslo, vejce, sůl, mouku s práškem do pečiva a na pánvi orestujeme kousky slaniny, pórku. Poté
Těsto nalijeme do kulaté formy na koláč. a dáme ještě péct, dokud vršek koláče nezrůžoví.
Koláč pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů dozlatova Po upečení necháme koláč vychladnout, nakrájíme a podáváme