4.2K čtenářů
1 h 20 m
Kuchař Berda
Jestliže chutná chřest nahořkle, pomůže kousek bílého chleba nebo malý hlávkový salát, který vložíme do vody, v níž budeme chřest vařit.
Do každého lívance dáme plátky jablek a opečeme z obou Lívance podáváme ještě teplé, sypeme moučkovým cukrem
Česnek nakrájíme na tenké plátky a na pánvi je zpěníme v rozpáleném oleji. Potom přidáme rajčata nakrájená
Smícháme žloutky, cukr, smetanu a vnitřek vanilkového lusku a vyšleháme. Do kastrolku nalijeme vodu a
Cibule oloupeme a nakrájíme na čtvrtky, které necháme zesklovatět na oleji. Posypeme moukou a restujeme
Mleté maso, petrželka, sýr, vejce, strouhanky, česnek, cibule, sůl a pepř smícháme dohromady a tvarujeme
Mrkev a cuketu oloupeme, omyjeme a nakrájíme na větší kostky. Růžičky květáku omyjeme a nakrájíme na
Na oleji zpěníme nadrobno nakrájené cibule a přidáme a na kousky nakrájené párky. Zalijeme vodou a přidáme
Bílky vyšleháme se špetkou soli do pevné pěny a poté do ni vmícháme cukr. Směs vložíme do horké vodní
Plátky jater osušíme a každý plátek zcela pokryjeme šunkou a anglickou slaninou. Takto připravené plátky
Žloutky důkladně rozetřeme v míse s vanilkovým i krupicovým cukrem. Do směsi přidáme kondenzovaná mléka