Prémiový obsah
★★★★★
29.5K čtenářů
45 m
Kuchař Berda
Skvrny od kávy vyčistíme tak, že látku namočíme do studeného mléka a potom vypereme.
Čerstvé skvrny nejlépe odstraníme octovou vodou a můžeme je také posypat solí a třít vlhkým hadříkem.
Mrkev nastrouháme, přidáme vejce, mléko, olej, cukr moučku a vanilkový cukr. Mouku promísíme s kypřícím
Takto připravené buchty dáváme do vymazaného pekáčku
Mouku smícháme se sodou, strouhanou mrkví, sekanými ořechy a přidáme vejce ušlehané s cukrem a olejem
Vypracujte drobenku. Máslo rozdělte na menší kousky a přidejte všechny zbylé ingredience, pomocí rukou
Vše zamícháme a vzniklé těsto na mrkvovou buchtu nalijeme Po upečení necháme mrkvovou buchtu vychladnout a na
Mouku nasypeme do mísy, doprostřed uděláme důlek. Rozdrobíme do něj droždí, přelijeme trochou mléka a
skládáme vedle sebe na vymazaný plech s tím, že každou buchtu Buchty necháme asi 10 minut kynout, pak je potřeme
Smícháme sypké suroviny a přidáme Heru a žloutky. Z bílků vyšleháme sníh. Přidáme mléko, vmícháme sníh
Jestli je buchta hotová ověříme tak, že zapíchneme
Vše smícháme a plníme buchty. Buchty vkládáme do mírně předehřáté trouby a pečeme
prosím o pravidelné zasílánívšech mrkvových receptů i ovocných děkuji a jsem pozdravem