Ještě teplý koláč s drobenkou hned po upečení polijte několika lžičkami smetany. Bude chutnější a vydrží déle čerstvý. Jde to i s rozpuštěným máslem.
Nakonec do těsta přidáme cukr a z těsta usmažíme malé lívanečky Hotové lívanečky zdobíme cukrem, skořicí, badyánem
Namočíme ovesné vločky do vlažné vody. Ovesné lívanečky můžeme ozdobit tím, co máme rádi:
Z mléka, cukru a droždí uděláme kvásek. V míse smícháme mléko, vejce a sůl. Bokem v trošce mléka rozmícháme
Z mléka, droždí a cukru připravíme kvásek. Houby nadrobno nakrájíme a podusíme je na troše tuku. Pak
Do mísy nalijeme teplé mléko, přidáme mouku, sůl, cukr, vejce a vločky a důkladné promícháme. Na závěr