Prémiový obsah
★★★
17.3K čtenářů
1 h
Kuchař Berda
Pokud připravujeme větší množství chlebíčků, ať už den dopředu na oslavu, případně nám po nějaké takové chlebíčky zůstanou, uchovejme je v lednici přikryté mírně navlhčenou utěrkou (důkladně vyždímanou).
Chlebíčky tak neokorají a budou téměř jako čerstvé.
V míse smícháme mouku, umleté ořechy, cukr a prášek do pečiva. Promícháme a přidáme žloutky, mléko a
Po celé ploše rozetřeme ořechovou náplň a smotáme jako Špejlí zjistíme, zda je bábovka upečená.
Bábovku necháme chvíli ve formě, pak ji opatrně vyklopíme
V míse smícháme mouku, umleté ořechy, cukr a prášek do pečiva. Promícháme a přidáme žloutky, mléko a
Máslo rozdrobíme do mouky, dále do ní vmícháme ořechy, prášek do pečiva a cukr. Přidáme syrové bílky
Cukr vyšleháme s vejci, přidáme mléko, olej a mouku. Poté přidáme prášek do pečiva, mletý mák, špetku
Nejdříve utřeme heru s cukrem, pak postupně přidáme ostatní ingredience. Nakonec vmícháme ušlehaný sníh
Povrch těsta potřeme mlékem, aby při pečení bábovka a špejle zůstane suchá, je bábovka upečená.
Všechny suroviny dáme do mísy a dobře zpracujeme, nalijeme do vymazané bábovkové formy. Pečeme asi 40