12.9K čtenářů
2 h
Redakce Recepty.eu
Pokud vytáhnete máslo z ledničky a ještě tvrdé ho potřebujete namazat, použijte škrabku na brambory na nakrájení tenkých plátků, které půjdou namazat bez problémů.
strouhankou, osolíme, okořeníme, promícháme, zalijeme zakysanou smetanou, prohřejeme a podáváme.
Než se nám buchta upeče, připravíme si zakysanou smetanu smetanou a posypeme skořicí.
Osolenou prosátou mouku smícháme v hluboké míse se zakysanou smetanou, cukrem a žloutky.
Do misky si rozdrobíme nivu, přidáme k ní zakysanou smetanu, zeleninu a 1-2 stroužky česneku (podle chuti
Necháme chvilku povařit, vmícháme jíšku a zakysanou smetanu. dochutíme solí.
Necháme vychladnout a vmícháme zakysanou smetanu. Vyšleháme žloutek s cukrem a přimícháme zakysanou smetanu
, zalijeme griotkou, na džem dáme po dvou lžících zakysané smetany.
Játrovou paštiku v misce rozetřeme, přidáme zakysanou smetanu a vyšleháme do pěny.