Proléváme-li čas od času kuchyňské odtoky slanou vodou, neusazuje se na nich mastnota.
Pak omáčku rozmixujeme dohladka, dochutíme Solčankou Omáčkou přeléváme na talíři plátek vařeného či pečeného
Podáváme maso s omáčkou s knedlíkem a ozdobíme mrkvičkou
Maso dáme do hrnce, přidáme vodu, necháme přejít varem, slijeme a přidáme čistou vodu. Cibuli přepůlíme
Všechny suroviny zpracujeme na těsto, rozválíme na válu na asi 1 cm silný plát a vykrajume různé tvary
Omáčku osolíme, podle chuti osladíme a okyselíme. Omáčku podáváme s vařeným uzeným masem nakrájeným na
Pokud je omáčka moc hustá přidáme do ní trochu mléka Knedlíky rozdělíme do talířů, polijeme omáčkou, posypeme
povidla, mléko a rum (pokud bude omáčka moc hustá, Hotovou omáčku dochutíme cukrem a skořicí a podáváme
Z másla a mouky uděláme světle žlutou jíšku. Přidáme do ní oprané,uvařené a prolisované švestky. Zalijeme
Příprava omáčky: Mezitím svaříme povidla, švestky a POdáváme šišky, přidáme omáčku a poté zasypeme mákem
Droždí rozdrobíme, zasypeme částí cukru a mouky, zalijeme teplým mlékem, promícháme, posypeme moukou
Mléko lehce ohřejeme a nalijeme do mísy, ve které budeme zpracovávat těsto. Přidáme rozdrobené droždí