Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Oloupané jablko nakrájíme na kousky, přidáme kompot, rozinky. Nálev a smícháme se lžící cukru, vanilkovým
Mléko s tukem ohřejeme, vlijeme do mixéru a společně s kakaem, cukrem, žloutkem a vejci mixujeme asi
V části studeného mléka rozmícháme pudinkový prášek, vlijeme ho do horkého mléka a za stálého míchání
Mouku prosejeme do mísy a smícháme s cukrem a citronovou kůrou. Přidáme žloutky, máslo a vypracujeme
Čistý angrešt vložíme do oslazené vroucí vody a vaříme. Z másla a mouky si připravíme světlou zásmažku
Mouku smícháme s třtinovým cukrem, kypřícím práškem, jednou sodou a solí. Mléko rozšleháme se slunečnicovým
Z plodů angreštu vytřídíme měkké a popraskané bobule, odstraníme z nich zbytky okvětí a stopek a pečlivě
Kakao, vejce a cukr dáme do mixéru, přilijeme zahřáté mléko a rozpuštěný tuk a vše společně rozmixujeme
Meruňky rozemeleme s odstopkovaným angreštem. Cukr smícháme s Gelfixem a přidáme spolu s badyánem k namletému
Příprava korpusu: Žloutky si utřeme s cukrem do pěny, bílky si ušleháme do tuhého sněhu. Obě hmoty smícháme