Prémiový obsah
★★★
23.7K čtenářů
35 m
Kuchař Berda
Abychom jednodušeji mohli vyndat koláč z vyššího pekáčku, používáme pečící papír, který ustřihneme tak, aby přečníval alespoň o pár cm na dvou stranách.
Po upečení pak koláč za delší konce krásně vyndáme bez porušení.
Kopr opláchneme ve studené vodě, spaříme a jemně nasekáme (sterilovaný kopr pouze nasekáme). Heru rozpustíme
Důležité je vytáhnout si mléko a smetany cca hodinku předem, aby měly pokojovou teplotu, než začneme
Vejce oloupeme a dáme do nálevu z řepy, aby se nám krásně obarvila. Z másla a mouky uděláme jíšku, zalijeme
Máslo smícháme s moukou a olejem a vytvoříme jíšku. Jakmile zezlátne přilijeme vývar. Necháme projít
Maso dáme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a vaříme asi hodinu a do měkka V druhém hrnci rozpustíme
Kopr opláchneme ve studené vodě, spaříme a jemně nasekáme (sterilovaný kopr pouze nasekáme). Máslo rozpustíme
Kopr opláchneme ve studené vodě a jemně nasekáme. Máslo rozpustíme v kastrolu na plotně, přisypeme hladkou
Z mouky, másla, cukru, koření, uvařených žloutků a vejce vypracujeme těsto, které rozválíme na asi 5
Kuře osolíme, vložíme do pekáče, posypeme grilovacím kořením, přidáme máslo a slaninu, zalijeme trochou
Smícháme mouku, prášek do pečiva, cukr, zázvor a nastrouhanou kůru z poloviny citronu. Ve směsi uděláme
Neotevřenou plechovku slazeného kondenzovaného mléka vaříme 120 minut ve vodní lázni v hrnci zakrytém
Lžíci mouky, lžíci cukru a rozdrobené droždí dáme do hrnečku společně s vlažným mlékem. Necháme vzejít