Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Cibuli a česnek nakrájíme na kostičky, orestujeme na sádle, zaprášíme moukou a připravíme si světlou
Pak zamícháme do omáčky se solí utřený česnek a mletý Rovněž tak připravíme pórovou omáčku;pak jí procedíme
tuku lehce osmažíme utřený česnek, přidáme ho do omáčky Pak omáčku přecedíme a dochutíme citrónovou šťávou.
Přidáme mouku a usmažíme jíšku.K základu omáčky přilijeme Nakonec do hotové omáčky přisypeme jemně nasekanou
V hrnci rozpustíme máslo a přidáme mouku, připravíme jíšku, kterou poté zalijeme vývarem a necháme povařit
Cibulku si nakrájíme najemno a necháme zesklovatět na trošce másla s olejem, přidáme mouku a osmahneme
osmahneme, zalijeme vodou tak, aby nám vznikla řídší omáčka Během pečení omáčku občas promícháme a upečeme doměkka