Prémiový obsah
★★★
20.8K čtenářů
55 m
Kuchař Berda
Skvrny od čokolády nebo kakaa odstraníte jednoduše v teplé vodě s pomocí mýdla.
U jemných choulostivých látek používáme nízkotučné mléko.
Látku do něj ponoříme a vymácháme ve vodě.
Na másle si zpěníme cibulku, přidáme houby, okořeníme, zalijeme vývarem a dusíme asi čtvrt hodiny. Zahustíme
, z bílků vyšleháme tuhý sníh a lehce smícháme do omáčky Zapékací misky si vymažeme máslem a nalijeme do ní omáčku
Nakrájený chléb na kostičky necháme vysušit na plechu. Poté zalijeme mlékem a přidáme všechno koření
metličkou a za stálého míchání uvaříme hladkou hustou omáčku , promícháme se 3 žloutky a vmícháme do vychladlé omáčky
Čerstvé hříbky očistíme, nakrájíme na plátky, pokapeme citrónovou šťávou a v troše osolené vody plátky
Brambory uvaříme do poloměkka, přidáme kyselé mléko se zakvedlanou moukou a na másle podušené houby.
Hřiby očistíme a nakrájíme na silnější plátky. Šalotku oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky.