Aby nakrájené ovoce nezhnědlo a nechceme, aby mělo citronovou chuť, použijeme jakoukoliv citronovu limonádu, dokonce ovoce nasákne příjemnou chuť.
Na oleji osmažíme lehce dorůžova jemně pokrájenou cibuli, ke které přidáme osmažit i očištěná osolená
Játra pokrájíme na kousky, na sádle orestujeme cibuli, přidáme játra, koření a opékáme. Zalijeme vývarem
Rajčata spaříme vroucí vodou a oloupeme je. Omáčku přelijeme do sklenic, necháme vychladnout a
mandle zezlátnou, přidáme kousky zelených oloupaných rajčat Vaříme, dokud se část vývaru neodpaří a omáčka nezhoustne
změknutí přilijeme zbytek vývaru, játra vyndáme z omáčky Omáčku přecedíme, vložíme rozmixovaná játra, dosolíme
Nakrájenou cibuli zapěníme na pokrájené, rozpálené uzené slanině. Přidáme nakrájené játra a zprudka opečeme
Játra nakrájíme na malé kousky (skutečně krájíme, neškrábeme), anglickou slaninu nakrájíme na malé nudličky
Játra si přes noc namočíme do vína, pokrájíme na kousky, rozmixujeme, přidáme pomletou slaninu, koření
Játra nameleme, smícháme s prolisovaným česnekem a vejcem. Dochutíme majoránkou a přidáme strouhanku