Prémiový obsah
★★★
11.8K čtenářů
40 m
Kuchař Berda
Pokud nám například od pečení zůstanou bílky, můžeme je nalít do mikroténového sáčku a zmrazit.
V případě potřeby je vytáhneme a necháme rozpustit.
Můžeme z nich tak vyšlehat tuhý sníh jako z čerstvých.
Hlívu nakrájíme na proužky. Cibuli nakrájíme na kostičky. Kořenovou zeleninu nastrouháme. Brambory nakrájíme
Na rozpáleném tuku zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme čisté nakrájené houby a mletou papriku
Vaříme do změknutí hlívy (dle velikosti krájených kousků
Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, za stálého míchání opečeme, přidáme nakrájenou hlívu na malé kousky
ČERVENOU ČOČKOU její dávka je 3 - 9 g sušené práškové hlívy
Na sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme na kousky nakrájenou hlívu a chvíli restujeme. Vše
Cibuli očistíme a nakrájíme nadrobno. Hlívu očistíme a nakrájíme na nudličky a spolu s cibulí orestujeme
V hrnci rozpustíme kousek másla, trochu oleje a osmažíme dozlatova jemně nakrájenou cibuli. Pak přisypeme
změkne, zahustíme moukou rozmíchanou se smetanou a omáčku Omáčku z hlívy ústřičné podáváme s plátkem kuřecího
taky, aby byly hlívy ponořené. Omáčku z hlívy ústřičné podáváme s těstovinami.