Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Na omáčku si nakrájíme jahody na malé kousky a dáme Povaříme asi 5 minut a hotovou omáčku servírujeme s
Kopečky rýže rozdělíme na talíře, přelijeme ovocnou omáčkou, ozdobíme limetkou, lístky máty nebo meduňky
Nákyp podáváme horký, přelitý teplou ovocnou omáčkou
Horké nočky posypeme vanilkovým cukrem a ovocnou omáčkou
Ovoce rozemeleme v kuchyňském mixéru, popřípadě v nějakém robotu. Následně z této směsi necháme přes
Příprava košíčků: Formu na muffiny vyložíme papírovými košíčky. Nejdříve smícháme sypké suroviny, potom
Polovinu ovoce rozmačkáme a smícháme s cukrem. Jogurty smícháme a promícháme s rozmačkaným ovocem. Dáme
Dno a okraje formy vyložíme pečícím papírem. Žloutky oddělíme od bílků. Bílky vyšleháme s prosátým moučkovým