Prémiový obsah
★★★
5.8K čtenářů
20 m
Kuchař Berda
Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Podáváme je teplé s připravenou studenou omáčkou. Omáčka: Česnek oloupeme a prolisujeme, mátu opereme
K pomerančům přidáme nasekanou petrželovou nať, trochu z pomerančů a petrželové natě.
Filet z ryby (oblíbené) pokapeme citronovou šťávou, osolíme a poprášíme moukou. Z másla a mouky vytvoříme
Očištěný petržel pokrájíme na nudličky, osmažíme na špeku. Zaprášíme moukou, zalijeme vodou, osolíme
Petrželovou nať jemně nasekáme a přídáme k cibuli. Poté omáčku rozmixujeme a dochutíme solí a pepřem.