Prémiový obsah
★★★
11.9K čtenářů
1 h
Kuchař Berda
Aby sůl ve slánce netvrdla, přidejte do slánky několik zrnek rýře nebo suchého hrášku.
Smícháme všechny suroviny, kousky jablek a v hrnci přivedeme k varu. Ztlumíme a vaříme asi 40 minut.
Ovoce nasypeme do hrnce, přidáme džus, kyselinu citronovou, hřebíček, skořici a Gelfix smíchaný se 2
Hrušky pouze oloupeme a potřeme medem. Krátce grilujeme na pánvi ze všech stran. Rozpuštěné máslo smícháme
pokrájené ovoce nasypeme do většího hrnce, přidáme džus, kyselinu citronovou, hřebíček, skořici a Gelfix
Servírujte s volským okem, osmaženým jelitem a čatní Dokud je čatní stále horké, dejte ho do zavařovaček
Jablka rozkrájíme halabala i se slupkou a mírně podlijeme vodou, přidáme na půl kolečka cibuli a vše
Na oleji opražíme nadrobno nakrájenou cibuli s třetinou cukru, dokud cukr nezkaramelizuje. Potom přilejeme
Horké jablečné čatní plníme do čistých skleniček, zavíčkujeme Takto můžeme jablečné čatní uchovat v lednici i několik
Čatní nechte za občasného míchání probublávat asi 30 Čatní naplňte do sklenic, skladujte v lednici.