4.3K čtenářů
20 m
Kuchař Berda
Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Nakrájený oloupaný meloun zbavený semínek rozmixujeme Jahodový koktejl nalijeme do sklenic, opatrně přilijeme
Meloun si nakrájíme na měsíčky. Tvarůžky nastrouháme na struhadle a posypeme jimi meloun
Tvořítkem vykrájíme z melounu kuličky, dáme do misky a přisypeme rajčátka i salát.
Nejdříve oloupeme žlutý meloun a nakrájíme na kousky Dáme do mísy a přidáme nakrájený červený meloun.
Broskve necháme na sítu okapat a rozkrájíme na kostičky Hotový salát posypeme tymiánem a podáváme.
Směsí potřete broskve a rozložte je na mřížku potřenou Rozdělte na talíře, navrch dejte broskve, ostružiny
Jahody omyjeme, usušíme a nakrájíme na plátky. Ostružiny také omyjeme a přidáme k jahodám. Lehce promícháme
Meloun nakrájíme na kousky, které přelijeme vzniklou Slunečnicová semínka opražíme a posypeme jimi salát
Broskve: V míse smíchejte hnědý cukr a broskve nakrájené Salát: Do velké mísy vhoďte kapustu se zálivkou a promněte
Salát rozebereme na listy, opereme, necháme okapat Přidáme na kostičky nakrájenou broskev, omyté a okapané