Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Polovinu ovoce rozmačkáme a smícháme s cukrem. Jogurty smícháme a promícháme s rozmačkaným ovocem. Dáme
Cukr vyšleháme s bílky a poté přidáme žloutky s olejem. Nakonec přimícháme mouku a vypracujeme těsto.
Bebe sušenky rozdrtíme a promícháme s mandlemi i skořicí. Přidáme rozpuštěné máslo, med a bílky. Vše
Chutným doplňkem domácích dezertů je samozřejmě sladké , jejichž ovocná lehká chuť ve Vás probudí příjemnou
Na dno hluboké mísy naskládáme polovinu dětských piškotů a pokapeme je šťávou z kompotu. Na piškoty rozložíme
Do misek rozdělíme na kousky nakrájené melouny a přidáme kompotované hrušky i se šťávou. Ozdobíme šlehačkou
Borůvky opereme a necháme okapat. Rybízový džus, borůvky, 50 g cukru, citrónovou šťávu i nastrouhanou
Ve vodní lázni rozpustíme čokoláda spolu s praliné a 150 ml smetany. Směs mícháme, až se vše spojí, a
Smetanu vyšleháme s dvěma cukry do šlehačky. Maliny ohřejeme se zbytkem cukru v hrnci. Do dezertových
Fazole namočíme alespoň přes noc do vody, aby nabobtnaly. Poté z nich sloupneme zelenou šlupku. Dáme
Nejdříve dáme do mixéru vejce, cukr, olej, vanilkový cukr, rum a 2-3 banány. Rozmixujeme. V míse smícháme