skvělý tip jak využít rybíz
Mléko ani polévka nevyteče při vaření z hrnce, potřeme-li okraj tukem.
ušleháme z bílků, cukru a špetky soli dotuha bílkovou pěnu
Všetky ingrediencie dáme do šľahača a vyšľaháme do hustej peny. Penu rozdelíme do misiek a ozdobíme
Rybíz, bílek a cukr šleháme do husté pěny. Pěnu naložíme do mističek, ozdobíme několika bobulkami
Z této jedné várky budeme mít cca 660 ml rybízové marmelády
V misce promícháme vejce a cukry. Přidáme mléko, heru, mouky a kypřící prášek. Vylijeme na vymazaný plech
Vodu, cukr a skořici povaříme asi 2 minuty, necháme vychladnout. Očištěný rybíz promícháme s oloupanými
Želatinu rozmícháme ve 4 lžících vody a necháme nabobtnat. Zbývající vodu a cukr přivedeme k varu, sejmeme
Příprava knedlíků: V míse utřeme máslo se žloutky, přidáme tvaroh, osolíme a střídavě přidáváme mléko
Rybíz propereme ve vodě, obereme od třapin a naplníme do sklenic. Při plnění sklenici často setřásáme
Rybíz omyjeme a očistíme od stopek. Do zavařovacího hrnce dáme děrovanou vložku a do výše 10 cm nalijeme
Rybíz propláchneme a otrháme z třapin. Podlijeme jej malým množstvím vody a vaříme až změkne. Potom rybíz