Pokud připálíme mléko v hliníkovém hrnci, stačí v hrnci povařit jednu cibuli.
Připálené mléko vystoupí na hladinu v podobě pěny.
Všechny suroviny ve velké míse pořádně propracujeme. Mísu na 45 minut - 1 hodinu odložíme na teplé místo
Na válu smícháme pšeničné mouky se sójovou. Osolíme. Přidáme změklé máslo nebo rostlinný tuk a ocet s
Pšeničný šrot zalijeme studenou vodou, promícháme a dáme na 24 hodin do lednice. Poté přidáme sůl, pepř
V hlubokém talíři rozšleháme vajíčka, přidáme mléko a Solčanku. Namočíme v nich všechny plátky chleba
Do vlažné vody dáme lžičku cukru a droždí a dáme vykynout. V míse smícháme ostatní suroviny s vykynutým
Z mléka, cukru, droždí a vlažného mléka připravíme kvásek, který necháme odležet několik minut. Z mouky
Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli. Přidáme na kousky nakrájený česnek, zázvor a zeleninu. Osmahneme
Na vále prosejeme obě mouky, kousky máslo a 2 lžíce vody. Přidáme 1 lžíce moučkového cukru, špetku soli
Vejce ušleháme s olejem a poté postupně přimícháváme ostatní suroviny. Důkladně promícháme a nalijeme
Na těsto si smícháme mléko, cukr, žloutky, mouku smíchanou s kypřícím práškem. Nakonec na těsta zamícháme
Nejprve pod studenou tekoucí vodou omyjeme listy salátu, které otřepeme a necháme chvíli okapat. Potom
dělala jsem to spíše "na motivy": droždí nahradil kvásek, acidofilní bylo nahrazeno podmáslím, jiné koření, dovnitř doplněna šunka, mouka špaldová; nebylo použito celých 500 g mouky (doporučuji přidávat po částech), s těstem se velmi dobře pracovalo, vyšlo to na 15 ks o průměru 13 cm; vřele doporučuji