Prémiový obsah
★★★
4.8K čtenářů
2 h
Kuchař Berda
Pokud máme již déle uvařenou rýži, například z minulého dne, a chceme ji ohřát k obědu, můžeme ji vložit do čistého neporušeného mikroténového sáčku a na několik minut ponořit do horké nebo vařící vody.
Mezitím si smícháme maso se všemi surovinami. Šátečky svážeme provázkem a vaříme na páře nebo dáme
Do mísy prosejeme mouku, přidáme pivo a zaděláme na těsto. Vložíme na talíř a přiklopíme nahřátým kastrolem
Mouku promícháme s vejcem a máslem. Těsto zpracujeme a uložíme ho na hodinu do lednice. Mezitím si připravíme
Do mouky uděláme důlek. Rozdrobíme do něj droždí, přelijeme trochou mléka a smícháme s droždím. Posypeme
Brambory uvaříme ve slupce do měkka. Necháme vychladnout a oloupeme, poté nastrouháme a přidáme zbytek
Na vál dáme mouku, do ní uděláme důlek a dáme kvasnice s lžíci mléka a cukrem. Necháme vzejít kvásek,
Slijeme přebytečnou šťávu a ovocnou směsí naplníme šátečky Šátečky složíme a pečeme dozlatova, ještě horké posypeme
Listové těsto rozválíme a nakrájíme na čtverečky. Do každého čtverečku dáme lžíci marmelády nebo povidel
Krájíme na menší čtverečky, aby nám šel udělat šáteček Ještě teplé šátečky obalujeme cukrem moučkou, který