Díky kyselému prostředí dojde k chemické reakci, která zpomalí proces vaření. Brambory v pokrmech s kysaným zelím proto vařte vždy odděleně.
Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. Chilli papričky očistíme, zbavíme semeníků a nadrobno nasekáme
Na sádle orestujeme nakrájenou cibuli a polovinu česneku. Přidáme papriku, nakrájené maso, a koření.
Když je maso poloměkké, přidáme do guláše nastrouhané Moravský pivní guláš podáváme s chlebem nebo bramborovým
Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. V kastrolu na oleji osamžíme do zlatohněda nakrájenou cibulku
Maso omyjeme nakrájíme na kousky, cibuli nasekáme nadrobno. V kastrolku na sádle zpěníme cibulku a přidáme
Maso nakrájíme na větší kostky. Najemno nakrájenou cibulku orestujeme na oleji a přidáme k ní maso. Přidáme
Větší kostky vepřového masa promícháme s prolisovaným česnekem, solí, kmínem a nahrubo nakrájenými dvěma
Maso nakrájené na kostky osolíme a prudce osmahneme na oleji zároveň s cibulkou. Když je už cibule růžová
Nádivka: Špek orestujeme s cibulí a vmícháme do nakrájeného a navlhčeného rohlíku. Přidáme žloutky, sekanou
Maso nakrájíme na plátky, okraje nařízneme a naklepeme. Osolíme, opepříme a odložíme na chladné místo