Pokud připravujeme větší množství chlebíčků, ať už den dopředu na oslavu, případně nám po nějaké takové chlebíčky zůstanou, uchovejme je v lednici přikryté mírně navlhčenou utěrkou (důkladně vyždímanou).
Chlebíčky tak neokorají a budou téměř jako čerstvé.
Kachnu omyjeme, zvenku i zevnitř okořeníme tymiánem Kachnu s nádivkou zašijeme, posolíme a vložíme na pekáč
MAso očistíme, dáme do pekáčku podlijeme 2 dl piva Postupně podléváme pivem.
do zapékací mísy a podlijeme červeným vínem a pivem - většinou padne tak půl lahve piva i vína, pekla
Promícháme a naládujem kachničku, zašijeme a kachnu Kachnu musíme od začatku poctivě polévat výpekem, aby
Kachnu očistíme, omyjeme a zvenku i zevnitř důkladně Odleželou kachnu potom naplníme švestkami a břišní
Kachnu očistíme, osušíme, osolíme a posypeme kmínem Kachnu vyndáme a naporcujeme.
Připravte si marinádu na kachní prsa. Smíchejte třtinovou melasu s rýžovým octem, solí a kořením pěti
Kachnu uvaříme téměř do měkka v osolené vařící vodě Po hodině tuto směs dáme na rozpálený tuk z kachny
Přidáme naporcovanou, osolenou a opepřenou kachnu, Porce kachny vykostíme, rozložíme je na zeleninový
Zeleninu nakrájíme na kostky a přidáme ke slanině. kachnu Naporcovanou kachnu podáváme s rýži, politou vypečenou
Kachnu osolíme a naplníme jablky nakrájenými na půlky Poté na pekáč položíme kachnu, trochu ji podléváme
Kachnu rozporcujeme, jednotlivé porce osolíme a na chuti můžeme okyselit octem, přelijeme ji na porce kachny