Prémiový obsah
★★★
12.8K čtenářů
45 m
Kuchař Berda
Jestliže chutná chřest nahořkle, pomůže kousek bílého chleba nebo malý hlávkový salát, který vložíme do vody, v níž budeme chřest vařit.
Z hladké mouky, prášku do pečiva, Hery a piva zpracujeme vláčné těsto, které rozdělíme na 4 díly. Na
Závin na povrchu potřeme máslem a rozšlehaným vejcem Po upečení závin bohatě pocukrujeme.
Příprava těsta: Mouku smícháme s máslem, vejci a pivem. Poté přidáme škrobovou moučku a kypřící prášek
Stočíme do závinu, povrch potřeme rozehřátým máslem Z uvedené dávky jsou 2 menší záviny.
Pivní závin upečeme ve vyhřáté troubě dozlatova a hotový Pivní závin podáváme teplý i studený jako chuťovku.
Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a na oleji zesklovatíme. Hovězí maso omyjeme, osušíme a v krajích
Vepřové maso osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Poté ho smažíme na rozpáleném oleji. Když je
V misce vyšleháme do pěny máslo, vejce, sůl a papriku, pak přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva
Mouku smícháme s pivem, vejci, osolíme a vypracujeme těsto. Z něho na prkénku odkrajujeme malé nočky,
Na pánvi opečeme chleba a topinky potřeme česnekem. Do ohřátého piva vmícháme nastrouhaný sýr, mouku,
V tlakovém hrnci na tuku osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme osolené a opepřené krůtí maso
Z piva, grilovacího koření, worchestrové omáčky a jalovce svaříme marinádu. Do vychladlé marinády naložíme