4.9K čtenářů
1 h 30 m
Kuchař Berda
Pokud máme již déle uvařenou rýži, například z minulého dne, a chceme ji ohřát k obědu, můžeme ji vložit do čistého neporušeného mikroténového sáčku a na několik minut ponořit do horké nebo vařící vody.
Vepřové maso osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Poté ho smažíme na rozpáleném oleji. Když je
Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na čtyři steaky po Každý steak potřeme hořčicí, navršíme na něj cibulku
Med, pivo, ocet a olej dobře promícháme a ochutíme jemně nasekaným rozmarýnem. V této směsi marinujeme
Pivní steak podáváme s restovanou kukuřicí a opékaným bramborem přelité vypečeným pivním výpekem.
a ze zbylé šlehačky si vytvoříme rámečky na kostkách Z těchto ingrediencí uděláme asi 36 kostek.
Moučkový cukr, med a žloutky utřeme do pěny a vmícháme 10 lžic polohrubé mouky. Z bílků si vyšleháme
Všechny přísady dáme do mísy a zamícháme, aby bylo těsto hladké. Vylijeme do vymazaného a vysypaného
Utřeme polovinu cukru, žloutky a strouhanou čokoládu. Pak vmícháme tuhý sníh ušlehaný s druhou polovinou
Troubu předehřejeme na 180 stupňů a malou mělkou formu vyložíme pečícím papírem. Změklé máslo vyšleháme