Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Do vlažné vody dáme lžičku cukru a droždí a dáme vykynout. V míse smícháme ostatní suroviny s vykynutým
V acidofilním mléku rozpustíme droždí a necháme vzejít kvásek. Máslo rozpustíme a vmícháme do něj cukr
V hlubokém talíři rozšleháme vajíčka, přidáme mléko a Solčanku. Namočíme v nich všechny plátky chleba
Všechny suroviny ve velké míse pořádně propracujeme. Mísu na 45 minut - 1 hodinu odložíme na teplé místo
Pšeničný šrot zalijeme studenou vodou, promícháme a dáme na 24 hodin do lednice. Poté přidáme sůl, pepř
Na válu smícháme pšeničné mouky se sójovou. Osolíme. Přidáme změklé máslo nebo rostlinný tuk a ocet s
Čím rychleji pizzu upečeme, tím bude lepší. Na pizzu dávám přibližně 4-5 lžic.
Smícháme mouku s vločkami, jogurtem a vejcem, přidáme prášek do pečiva. Těsto rozetřeme na plech vyložený
Z ančovičkových plátků poskládáme na povrchu pizzy Pizzu potřeme zbytkem oleje a pečeme v troubě asi 30
Všechny přísady (kromě ovoce) smícháme, těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech. Podle chuti a možností