Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Brokolici omyjeme a rozebereme na kousky. V hrnci na másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a zaprášíme
Na troše oleje zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme očistění chřest a zalijeme vodou. Osolíme,
Na cibulce osmahneme nakrájené žampiony, lehce poprášíme hladkou moukou a zalijeme vývarem. Povaříme
V hrnci orestujeme nakrájenou šalotku na másle. Chřest si očistíme a povaříme v osolené vodě a krátce
Na másle osmahneme šalotku, přidáme mrkev na kousky, lžíci cukru a orestujeme. Zalijeme vývarem a vaříme
Vanilkový krém: Dáme vařit 3/4 litru vody, kterou si Krém vymícháme dohladka a plníme jednu část rozkrojených
Na rozpuštěném másle orestujeme cibuli nakrájenou na kostičky. Až cibule zezlátne, přidáme na kousky
Dýni si nakrájíme na menší kousky, na oleji osmahneme cibulku a česnek a přidáme dýni, necháme asi 10