Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Nakrájený lilek na kolečka krátce orestujeme na pánvi, aby vnitřek změkl. Necháme krátce vychladnout
Hladkou pomazánku dáme do misky a necháme uležet chvíli
Lilky nakrájíme na kolečka, osolíme je a necháme chvíli vypotit. Pak je papírovou utěrkou osušíme, potřeme
Petržel, celer, mrkev a cibuli nakrájíme a mírně na másle osmahneme, brambory nakrájíme na kostičky a
Lilky dáme vcelku do středně horké trouby, kde je necháme až jsou na dotek měkké a slupka začne praskat
Lilek a cuketu nakrájíme na 1 cm silné plátky, osolíme je a necháme vypotit. Pak je opláchneme vodou,
Mozzarellu nakrájíme na hranolky. Lilky omyjeme, osušíme a nakrájíme na podélné plátky. V pánvi rozpálíme
Lilek oloupeme a nastrouháme najemno. Osolime ho a necháme 10 minut odstót. Potom ho scedime a co nejvíce
Lilek umyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké plátky. Z každé strany ho posolíme a necháme 15 minut odstát
Lilek nakrájíme na kolečka asi 1 cm tlustá, ta osolíme a necháme vypotit. tekutinu vysušíme papírovými
Opláchneme lilky pod tekoucí studenou vodou, oloupeme je a nakrájíme na malé kostičky. Ty uvaříme v osolené